grotjongens thailand duiker

Thaise reddingsduiker overleden in grot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een verdrietig bericht: In Thailand is een man overleden die hielp bij de reddingsactie voor de 'grotjongens'. De ervaren duiker hielp vrijwillig mee om het voetbalteam te bevrijden.

Al dertien dagen zit de groep jongens, samen met hun voetbaltrainer, vast in een grot het noorden van Thailand. Daar gingen ze naartoe tijdens een teamuitje. De grot kwam helemaal onder water te staan door een stortbui en daardoor kunnen de jongens sindsdien geen kant op.

Duiklessen

Daarom wordt uit alle macht geprobeerd om ze te bevrijden, maar dat is alles behalve makkelijk. Het is namelijk niet zo dat de jongens even naar een veilige plek kunnen zwemmen. Ze moeten daarvoor lange tijd onder water kunnen blijven en door nauwe gangen zwemmen. Daarom is er een plan om ze duiklessen te geven. Maar de jongens zijn verzwakt en het kan lang duren voordat ze daar klaar voor zijn.

Leegpompen

De man die is overleden, was bezig met voorbereidingen hiervoor. Maar: hij kwam zelf in het nauw. Omdat zelfs iemand die veel ervaring heeft met duiken, het niet heeft gered, lijkt het plan om de jongens te laten duiken nu echt het allerlaatste redmiddel. Daarom wordt nu ook weer geprobeerd om de grot leeg te pompen, voordat er een nieuwe hoosbui komt waardoor de boel weer onder water komt te staan.

Anderen lazen ook: Video: Thaise grotjongens maken het goed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook