Eigen beeld

Thee van rupsenkeutels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Over smaak valt te twisten maar sommige ideeën klinken gewoon voor iedereen vies. Zou jij een kopje thee drinken gemaakt van rupsenkeutels? 

De rupsenkeutelthee is een ontdekking van de Japanse onderzoeker Tsuyoshi Maruoka. Hij kreeg een lading rupsen cadeau, maar hij had geen idee wat hij er mee moest. Hij gaf ze een paar kersenboomblaadjes te eten en bleef maar piekeren over wat hij met de vijftig diertjes moest.  

Lekker ruiken

Toen hij even later de rupsenkeutels op wilde ruimen die onder de blaadjes waren gevallen, merkte hij dat die erg lekker roken. Waarom trek ik er geen thee van?, dacht hij. En dat bleek heel lekker te smaken. Zo lekker, dat hij de thee nu verkoopt. Misschien wordt-ie daar nu wel stinkend rijk van!

Geld

Via een geldinzamelpagina probeert hij nu geld in te zamelen om zo nog meer rupsen en nog meer keutelthee te kunnen maken. Hij hoopt dat zijn thee zo snel mogelijk in de supermarkt te koop gaat zijn.

Anderen lazen ook: Kopje thee, uiltje erbij?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps