Thomas haar wordt pruiken

Thomas (10) helpt zieke kinderen met zijn haar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Tot twee weken geleden had Thomas (10) een enorme bos haar. Nu is zijn kapsel heel kort. Van zijn lange krullen worden drie pruiken gemaakt voor kinderen met kanker.

Twee jaar geleden zag Thomas een filmpje op Facebook van Kyssi (6). ‘Waarom is die jongen kaal?’, vroeg Thomas aan zijn moeder. ‘Het is een meisje en ze is kaal omdat ze kanker heeft’, antwoordde zijn moeder. Ze legde uit dat je van een behandeling tegen die ziekte je haren kunt verliezen.

Verdrietig
Dat bracht Thomas op een idee. Hij wilde zijn haar zo lang laten groeien, dat er een pruik van gemaakt kon worden voor Kyssi. Maar het jonge meisje was zo ziek, dat ze overleed voordat Thomas haar kon helpen.

Dat maakte Thomas verdrietig. Maar hij liet zijn haar wel verder groeien. Twee weken geleden zette de kapper de schaar erin. Wat bleek? Thomas had zoveel haar, dat er niet één maar zelfs drie pruiken voor anderen kinderen van gemaakt kunnen worden.

Sneller bewegen
‘Het voelt alsof ik mijn hoofd nu sneller kan bewegen’, zegt Thomas in een filmpje op Facebook. Dit schooljaar wil hij zijn haar kort houden. Maar daarna laat hij het weer groeien om nog meer mensen te helpen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Omg wat cool zeg

Wat stoer. Respect Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.