Foto: Roy Beusker
Interview

Thomas (13) speelt in Charlie and the Chocolate Factory

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Zingen, dansen en acteren op een groot podium. Thomas (13) uit Noordwijkerhout doet niets liever. Dit jaar speelt hij Charlie in de musical Charlie and the Chocolate Factory.

Charlie ken je vast uit het gelijknamige boek van Roald Dahl. Daarin vindt een jongen een gouden toegangsbewijs voor een rondleiding in de chocoladefabriek van Willy Wonka. ‘Een magische snoepwereld’, zegt Thomas. ‘In de fabriek wordt een lolly gemaakt met het chemische uranium. Daardoor geeft-ie licht! Ik houd zelf ook wel van snoepen. Al is het niet zo goed voor mijn tanden, ik had vroeger wel een paar gaatjes.’

Acteren en zingen

De fabriek van Willy Wonka komt in de voorstelling tot leven in gigantische decors. ‘Er is bijvoorbeeld een tv-kamer met allemaal ogen die je volgen en een grote olifant die ook een mengbeker is.’ Veel fantasierijke ruimtes dus en ook Charlie heeft veel fantasie. ‘Dat vind ik zo leuk aan deze rol.’ Omdat kinderen maar een paar keer per jaar mogen optreden, deelt Thomas zijn rol met vier anderen. Maar als hij mag spelen, is hij helemaal in zijn element. ‘Ik houd van zingen en acteren. Vooral de liedjes vind ik echt fantastisch.’ Thomas speelde al eerder in musicals, maar nu heeft hij zijn eerste hoofdrol te pakken. ‘Ik was superblij toen ik hoorde dat ik Charlie mocht spelen. Dit is echt een droom die uitkomt!’

Charlie and the Chocolate Factory is t/m 5 maart 2023 in theaters in heel Nederland te zien. Kijk voor de speellijst op www.charliedemusical.nl.

Anderen lazen ook: Theater: Japanse sprookjes in de bossen van Caprera

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook