Foto Hoge Noorden-Jacob van Essen

Tiemen (12) praat met wethouder over voetbalkooi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Daarom vroegen we jullie: wat wil jij veranderen in jouw buurt? Tiemen uit het Friese IJlst wil een voetbalkooi met baskets. Hij gaat erover in gesprek met de wethouder. 

Wethouder Bauke Dam komt daar speciaal voor naar het huis van Tiemen. Hij legt eerst uit wat een wethouder doet. ‘De gemeenteraad neemt besluiten over de gemeente. De wethouder voert die uit.’ Duidelijk, maar Tiemen wil het natuurlijk hebben over de panna-kooi. ‘Anders zijn we straks door de tijd heen’, zegt hij. ‘Zo’n kooi is voor veel kinderen hier goed. We kunnen dan lekker spelen en sportief bezig zijn. Er zijn wel speeltuinen voor kleine kinderen, maar voor oudere kinderen is er niks. Vlakbij is een veldje waar het wel past. Loop maar mee.’ 

Balletje trappen 

Met bal lopen ze naar buiten. Ook Dam vindt het hartstikke belangrijk dat kinderen met elkaar kunnen spelen, laat hij weten. Maar zo’n kooi is er niet zomaar. Er moet geld voor komen. ‘Ook moeten we onderzoeken wat de buurt ervan vindt én of dit veldje echt geschikt is.’ Dam belooft: ‘Ik ga me er echt voor inzetten.’ Maar hij heeft ook een opdracht voor Tiemen: ‘Zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen van mensen die jouw plan steunen.’ Daar kan Tiemen wel wat mee: ‘Ik ga langs de deuren.’ De twee spreken af om uiterlijk 1 april weer te overleggen. En nu? Tijd om een balletje te trappen.

De foto bovenaan dit stuk is gemaakt door Jacob van Essen / Hoge Noorden. 

Anderen lazen ook: 5 dingen waar de gemeenteraad over beslist

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook