10 jaar oude burger

Tien jaar oude burger te zien via livestream

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Wie naar McDonald's gaat, weet dat het niet de plek is voor de meest gezonde maaltijd. Om dat nog duidelijker te maken bedacht de IJslandse Hjortur Smarason een klein experiment..

De allerlaatste McDonald's in IJsland sloot in 2009. Het leek Smarason interessant om de allerlaatste maaltijd te kopen en die niet op te eten, maar te bewaren. Hij had namelijk gehoord dat eten van de fastfoodketen niet bederft en wilde zien of dat wel waar was.

Schimmel

Jarenlang bewaarde hij een cheeseburger en frietjes van de McDonald's. En dat is deze week precies tien jaar geleden. Het resultaat? De verpakking ziet er ouder uit, maar als je de burger en frietjes ziet zou je niet denken dat ze er al tien jaar liggen. Er zit zelfs geen spatje schimmel op. 10 jaar oude burger

Glazen kast

Wie het eten met eigen ogen wil zien kan een livestream bekijken. Daarop zie je hoe de burger en frietjes in een glazen kast liggen in het IJslandse hostel Snotra House. De eigenaar van het hostel laat aan BBC weten dat het grappig is, maar dat het je ook laat nadenken over wat je eet. 

400.000 bezoekers

Het tien jaar oude eten zorgt dus voor flink wat bekijks. Er zouden zelfs mensen van over de hele wereld naar het hostel toe reizen om het eten in de glazen kast in het echt te zien. En ook de website wordt een stuk vaker bezocht, dagelijks zo'n 400.000 keer. Benieuwd naar de live stream? Je kunt hem hier bekijken.

Anderen lazen ook: Happy Meals zonder plastic speelgoed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit laat je echt wel nadenken wat je eet vanaf nu eet ik alleen maar kaas. Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps