Foto Nicola Dove Netflix

Tien weetjes over de serie The Letter For The King

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Middeleeuwse outfits? Check. Heel veel paarden? Check. Honderden kaarsen? Check. En (nagebouwde) kastelen? Check! Door de Netflix-serie The Letter For The King (naar het beroemde boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt) ben je voor even in de middeleeuwen. Tien weetjes over de serie.

1. Een groot deel van de serie is opgenomen in een oude treinfabriek in de Tsjechische hoofdstad Praag. Daarin werden kastelen nagebouwd. Maar de cast en crew woonden ook een paar maanden in Nieuw-Zeeland, om daar te werken. 

2. Het idee voor de serie komt van de Nederlandse producent Paul Trijbits. Samen met de Britse schrijver Will Davies (van How To Train Your Dragon) zette hij het verhaal van Tonke Dragt om in een zesdelig serie.

3. Het boek De Brief Voor de Koning schreef Dragt in 1962.

4. Trijbits en zijn collega's pasten verschillende dingen aan. Zo kregen meisjes en vrouwen een belangrijkere rol.

5. Alle hoofdrolspelers kregen vier weken rijles én leerden zwaardvechten.

Nicola Dove Netflix

6. Zeven zwarte paarden speelden Ardanwen, het paard van Tiuri.

7. Amir Wilson (Tiuri) had nog nooit op een paard gereden, maar kon dat zo goed dat hij sommige stunts zelf deed.

8. Tussen het filmen door deden sommige acteurs rapwedstrijden met elkaar.

9. Op de set in Nieuw-Zeeland werkten veertig naaisters en ontwerpers aan alle kostuums en sieraden. Van één outfit zijn soms wel tien versies gemaakt. Onder andere voor de acteur zelf, voor de stand-in die op het paard rijdt, voor de stand-in die de stunts doet en voor als er iets kapot gaat.

10. Om zoveel mogelijk kijkers aan te spreken is de cast heel internationaal. Acteurs komen uit Australië, Groot-Brittannië, IJsland, Nederland, Noorwegen, Zuid-Afrika en Zweden.

Kidsweek kreeg een rondleiding op de filmset in Praag, waar de cast en crew een paar maanden werkten. Een reportage daarover lees je in de krant (verschijningsdatum 19 maart 2020). Hieronder kun je de trailer bekijken.

Anderen lazen ook: Eigen Netflix van Disney in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

SUPERDEPUPERDESUPERLEUK!!! ik kijk m op netflix en ik ben helemaal fan. trouwens echt cool dat ie oorspronkelijk Nederlands is.

in welke eeuw is deze serie?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.