Foto: Ministerie van Defensie

Tien weetjes over enorme militaire oefening

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Alle soldaten verzamelen! 2.200 Nederlandse militairen zijn in Noorwegen voor de grootste militaire oefening sinds jaren. Zij oefenen met 30 andere landen om zo goed mogelijk samen te werken en elkaar te verdedigen als een land wordt aangevallen. Een paar weetjes over de oefening.

Foto: Pixabay De oefening heet Trident Juncture. Trident (Engels voor drietand) staat voor de Luchtmacht, Landmacht en Marine. Juncture (Engels voor verbinding) staat voor de 31 landen die samen oefenen.

Foto: Pixabay

 Bijna alle landen die meedoen zijn lid van de NAVO, een militaire samenwerking uit Noord-Amerika en Europa. Als een van deze landen aangevallen wordt, komt de rest helpen verdedigen. En dat moet natuurlijk geoefend worden.

Foto: Pixabay

 In totaal doen er 50.000 militairen, 150 vliegtuigen, 65 schepen en 10.000 landvoertuigen mee.

Foto: Pixabay

 Uit Nederland zijn er 2.200 militairen, vier schepen, twee helikopters, een tankvliegtuig en honderden landvoertuigen.

Foto: Pixabay

 In Noorwegen vriest het een paar graden en valt er af en toe sneeuw. De Nederlanders moeten wakduiken en in een grote tent in het bos slapen om te leren overleven in de kou.

Foto: Pixabay

 Een deel van het eten voor de militairen wordt geregeld door Hell Catering uit het dorp Hell. Als dat maar hemels eten oplevert…

Foto: Pixabay

 Een Breiclub uit Noorwegen breit sokken voor een deel van de militairen.

Foto: Pixabay

 In Noorwegen mogen vliegtuigen lager vliegen dan in Nederland. Ook is er een groot oefengebied waar het schieten getraind kan worden. Omdat het Scandinavische land dunbevolkt is, hebben minder mensen daar last van.

Foto: Pixabay

 Het was even onduidelijk of er genoeg warme kleding geregeld was door de Nederlandse overheid. De militairen zouden geld krijgen om hun eigen winterjassen kopen. Maar dat bleek toch niet nodig.

Foto: Pixabay

 Voor Nederland is de oefening extra belangrijk, want onze landmacht zit volgend jaar samen met Duitsland en Noorwegen in de ‘flitsmacht’. Als een bondgenoot wordt aangevallen, moeten de Nederlanders er binnen 48 uur zijn om dat land te verdedigen.

Anderen lazen ook: Mini-drones voor militairen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

mijn vader werkt bij de marine en is ook heel vaak weg. groetjes Katelijn Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen Duimomhoog Rentweg Oeps

ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

lollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

lollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

leuk om te weten is super cool! Duimomhoog Blij Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps