logo

Tijdreizen met een app

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een berichtje sturen naar jezelf zodat je iets niet vergeet of jezelf feliciteren op je verjaardag. Met de app Spacetime kun je zo’n tijdreis maken. Ontworpen en gemaakt door dertig kinderen uit de plusklas van de Oosterhoogebrugschool in Groningen.

‘Als ik al lang slaap, krijgt mijn moeder nog een berichtje met “slaap lekker!” van me’, vertelt Dorijn (11). ‘Mijn opa heeft me een berichtje gestuurd dat ik pas over een jaar krijg. Dat is dus nog een verrassing’, zegt Fiona (11). Met de app Spacetime kun je tekstjes, foto’s en video’s naar iemand in de toekomst sturen. Dorijn stuurde alvast een berichtje naar haar toekomstige zelf over tien jaar:

Ook Fiona heeft haar toekomstige zelf iets te vertellen:

Alles zelf gedaan

Ongeveer twee jaar zijn ze ermee bezig geweest en vorige week was-ie eindelijk te downloaden. En dat hebben ze geweten: ze kregen zoveel aandacht in de media dat de app al meer dan 10.000 keer gedownload is. De makers hebben alles zelf gedaan. ‘We hadden groepjes voor de vormgeving, marketing en het programmeren’, vertelt Dorijn, die met Fiona over het uiterlijk van de app nadacht. ‘Het programmeren hebben we met een gratis app gedaan’, zegt Dorijn.

Update

De groep is alvast bezig met een update, vertelt Fiona: ‘We willen dat je een berichtje aan een bepaalde plek kunt koppelen. Dan krijg je bijvoorbeeld een berichtje als je langs de Martinitoren loopt. Zo kunnen we kleine spreekbeurtjes op plekken in de stad leggen.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit zijn de winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd of Maddie (12) maakt meer dan 6000 kilo slijm.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het een leuk idee ik zou het het liefst ook op mijn eigen school willen doen. Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.