Tijmen met zijn twee moeders en zusjes Fenna (8) en Jente (5)

Tijmen (10) viert moederdag met twee moeders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Vandaag is het moederdag. Maar voor Tijmen (10) is het moedersdag, want hij heeft twee moeders! Daarom staat hij in het fotoboek The Daily Life of Gay Parents van fotograaf Annemarie Dekker.

‘Ik vind het leuk om anderen te laten zien hoe het is bij ons thuis’, vertelt Tijmen. Daarom werkte hij graag mee aan het boek. Daar staan vijftig foto’s in van gezinnen met homoseksuele ouders. En ook vijf interviews, waaronder een met Tijmen. Fotograaf Annemarie Dekker wil ermee laten zien dat het heel normaal is om twee vaders te hebben. Of twee moeders. Of twee vaders én twee moeders!

'Ik weet niet hoe dat is'

Tijmen heeft twee moeders. Hij is geboren met het zaadje van een donor, die hij niet kent. ‘Voor mij is het gewoon dat ik twee moeders heb’, zegt hij. ‘Voor een ander is het normaal om een vader en een moeder te hebben, maar ik weet niet hoe dat is.’

Extra druk

Alleen rond Moederdag heeft Tijmen het even druk. ‘Op school maak ik altijd twee dingen’, vertelt hij. Voor iedere moeder een. Vorig jaar was dat nog best een uitdaging, want zoveel tijd had hij niet. Maar op Vaderdag kan hij dan weer lekker relaxen, toch? ‘Nee hoor’, zegt Tijmen. ‘Op Vaderdag maak ik iets voor mijn opa.’

Anderen lazen ook: Moeder koopt schoenenwinkel leeg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Knap dat hij er over wil praten met vremden. Duimomhoog

Ik vind het supper lief en leuk dat hij dat doet❤️ Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.