Tijn, bekend van de nagellakactie voor 3FM Serious Request

Tijn (6) krijgt bijzondere onderscheiding

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

In één klap was hij beroemd in heel Nederland: Tijn. De zesjarige Tijn die met  zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request een dikke 2,5 miljoen euro ophaalde. Deze week werd bekend dat hij van het Rode Kruis een onderscheiding krijgt.

Hij krijgt van het Rode Kruis het Kruis van Verdienste. Dat is een hoge onderscheiding, die maar heel weinig wordt uitgedeeld. 'Met dat geld zijn niet alleen heel veel kinderen geholpen', zegt Rode Kruis-directeur Gijs de Vries, 'zijn actie heeft Nederland ook dichter bij elkaar gebracht.' Tijn is erg ziek en bedacht voor 3FM Serious Request een nagellakactie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Goed nieuws

Tijn is heel trots op zijn onderscheiding, vertelt zijn vader aan het Rode Kruis. Hij vertelt ook dat het redelijk goed gaat met de zieke Tijn. 'Grapjes maken vindt hij nog steeds erg leuk!', zegt zijn vader.

Planeet

Het is niet de eerste keer dat Tijn iets bijzonders krijgt voor zijn nagellakactie. Eerder werd al bekend dat een kleine planetoïde, een piepkleine planeet, naar hem werd vernoemd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super dat hij dat heeft gedaan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps