Tijn

Tijn (6) is overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Er is verdrietig nieuws. Tijn is vandaag overleden. De jongen van zes uit Hapert (in Noord-Brabant) werd vorig jaar bekend door zijn 3FM nagellakactie bij Serious Request.

Tijn had een bijzondere vorm van kanker, hersenstamkanker. Hij werd vorig jaar in één klap bekend met de actie #lakaan. Hij vroeg mensen om hun nagels te lakken en geld te doneren voor het goede doel van Serious Request: kinderen met longontsteking in Afrikaanse landen. Tijn hoopte honderd euro op te halen. Dat werden er ruim 2,5 miljoen! Daarvoor kreeg deze held zelfs een onderscheiding. 

Lak voor Tijn

Dit jaar begon hij weer een actie: Lak voor Tijn. Daarmee wilde hij geld ophalen om kinderen te helpen die dezelfde ziekte hebben als hij. Gisteren werd bekend dat hij daarvoor een miljoen euro heeft opgehaald.

Geld ophalen

Mensen konden geld doneren of een potje nagellak van Tijn kopen. Hij verkocht zijn vier favoriete kleuren: blauw, paars, rood en roze. Dat geld gaat naar Stichting Semmy: een organisatie die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. 

Veel mensen schrokken van het nieuws vandaag en leefden mee op Twitter.


 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wens de familie heel veel sterkte

RIP, Tijn. je was een held. je hebt de wereld een stukje mooier gemaakt. iedereen houdt van je en steunt je.

Ik vind het super zielig maar ook voor zijn ouders want die zijn hun kind verloren.

Ooo tijn rust zacht. Maar jij bent een echte bikkel dus dat gaat wel lukken. Je was de ster in 2017. We zullen je niet vergeten. Want jij hebt ook kinderen blij gemaakt die dezelfde ziekte als jouw hebben. En ik denk dat die jouw heel dankbaar zijn. Ik zal je missen. Wat kan dit soms zo oneerlijk zijn.

Rust zacht lieve Tijn! ❤

Ik schrok mij dood toen ik dit las!!

Zo oneerlijk. Ik wens de familie van tijn heel veel sterkte toe

Ik vind het ook naar rust zacht lieve Tijn ik vond je acties goed

Wat erg....ik ben erg geschrokken toen ik het hoorde....rust zacht lieve tijn......

Ik leef mee met de familie en vrienden van tijn. rust in vrede. wij denken aan jou❤

Ik wens de familie veel sterkte met het verlies van Tijn.

dag lieve Tijn. niemand gaat jou nog ooit vergeten. je een dappere held.

Je hebt zoveel anderen blij gemaakt, jij hebt de wereld een stukje mooier gemaakt. We vergeten je nooit meer.

rust zacht tijn! je was een goed voorbeeld voor iedereen. Duimomhoog

Eigenlijk is het niet heel zielig voor hem. Hij merkt er niks van. Voor zijn familie integendeel, is het heel erg. Ik heb het ook meegemaakt en het is echt een hartverscheurend gevoel om te horen dat iemand die je (bijna) elke dag ziet er opeens niet meer is :(

Rust in Peace Tijn je was echt de beste en nu rust je in ons hart jij bent een voorbeeld voor ons nogmaals rust in peacetijn

Hier Tijn een gedicht voor jou
Lieve Tijn je wilde er altijd voor iedereen zijn je lakte je lakte en je lakte maar door voor mensen met de erge ziektedaar deed jij het voor je haalde wel een paar miljoen euro op voor mensen met die erge ziekte je ben echt een held Tijn top gedaan man

Dag lieve Tijn XXX

Wat erg!!! vooral voor de familie van tijn.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.