Foto: Shutterstock

TikTok gaat sneller waarschuwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

TikTok gaat meer doen om de verspreiding van filmpjes met gevaarlijke challenges te voorkomen. Dat liet een veiligheidsexpert deze week weten.

TikTok wil gevaarlijke video's zo snel mogelijk opsporen. Daarom gaan ze gebruik maken van nieuwe technologische snufjes. Als er ineens veel video's worden geplaatst onder een bepaalde hashtag, krijgen medewerkers een seintje en worden die filmpjes bekeken. Als ze de regels overtreden, worden ze verwijderd.

'Kritisch nadenken'

Zelf zul je misschien ook een kleine verandering gaan merken. De app gaat namelijk meer informatie geven over gevaarlijke challenges. Dat doen ze door meer waarschuwingen en meer informatie in beeld te brengen als je zoekt op een bepaalde hashtag. Tiktok vraagt de gebruikers ook om zelf kritisch na te denken, zegt de veiligheidsexpert. 'Als iets onveilig kan zijn, doe het dan niet. Dat is onze boodschap.'

Anderen lazen ook: TikTok krijgt boete voor onduidelijkheid tegen kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook