Unsplash

TikTok krijgt boete voor onduidelijkheid tegen kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

TikTok krijgt een dikke boete van 750.000 euro. Dat heeft een Nederlandse rechter donderdag besloten. Kinderen kregen bij het aanmelden op TikTok alleen een Engelse privacyverklaring te zien. En dat is veel te onduidelijk.

In deze Engelse tekst stond uitgelegd hoe de app met persoonlijke gegevens als je e-mailadres omgaat. Veel kinderen konden deze regels niet lezen, maar besloten toch om video’s te posten op de app. Volgens de rechter heeft TikTok de gebruikers hierdoor misleid. De regels moeten namelijk voor iedereen duidelijk zijn.

Privacy

Miljoenen kinderen over de hele wereld gebruiken TikTok. De app is leuk om video’s op te delen, maar niet altijd even veilig. Zo mag TikTok de video’s bewaren en kan het precies zien waar je de app gebruikt. Deze gegevens verkoopt het soms aan andere bedrijven. Die gebruiken de gegevens voor advertenties. Door te weten welke video’s jij leuk vindt of waar jij woont kunnen deze bedrijven je precies de reclames sturen die bij jou passen. Daar verdient TikTok heel veel geld mee. 

Wil jij weten hoe je TikTok op een veilige manier kan gebruiken? Kidsweek schreef er dit artikel over. 

Anderen lazen ook: TikTok veilig gebruiken doe je zo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook