Foto: Getty Images

TikTok krijgt timer tegen verslaving

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Zit jij soms uren te scrollen op TikTok? Binnenkort kan dat niet zomaar meer. Dan moet je een pincode invoeren als je langer dan een uur per dag TikTok wil gebruiken.

TikTok krijgt de nieuwe functie voor jongeren onder de achttien jaar. Als je langer dan een uur op een dag op de app zit, dan moet je een pincode invoeren. Die moet je ervan bewust maken dat je al een flinke tijd op de app zit. Daarna kun je wel gewoon door swipen.

Schermtijd

Als de nieuwe functies worden ingevoerd krijg je ook wekelijks een overzicht met daarin je totale schermtijd. Ouders kunnen vanaf nu ook schermtijd instellen voor hun kinderen op de app. Op dat idee is wel kritiek. Ouders moeten namelijk hiervoor zelf ook TikTok installeren. Zo kan de app ook hun gegevens verzamelen.  

Kritiek

De nieuwe functies worden ingevoerd vanwege kritiek die TikTok al langer krijgt. De app zou niet goed omgaan met het gebruik door kinderen en het te verslavend maken. TikTok wil daarom waarschijnlijk nu laten zien dat ze zich daar wel voor inzetten.

Andere leeftijd invullen

Het is de vraag hoe goed de functie echt gaat werken. Kinderen onder de 13 mogen namelijk überhaupt niet op TikTok en daarom hebben veel kinderen al niet hun eigen leeftijd ingevuld in de app. Omdat de timer alleen voor jongeren onder de 18 geldt, kun je de functie zo dus ook makkelijk omzeilen.

Anderen lazen ook: Nieuw TikTok-filter is 'eng perfect'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook