tiktok ouders

TikTok laat ouders veel meer bepalen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Waarschuwing! Zit jij graag, vaak en lang op TikTok? En wil je dat graag zo houden? Laat dit bericht dan vooral niet aan je ouders lezen! Sinds deze week heeft de app namelijk een nieuwe instelling waarmee ouders kunnen bepalen hoe lang jij mag TikTokken. 

De videoapp TikTok heeft de functie Family Safety Mode toegevoegd. Via de instellingen kunnen je ouders in jouw TikTok-profiel daarmee een maximale tijd instellen: 40, 60, 90 of 120 minuten per dag. Als die limiet bereikt is, sluit de app.

Pincode

Ook is een beperkte modus toegevoegd. Die zorgt ervoor dat bepaalde filmpjes niet bekeken mogen worden door kinderen die daar nog niet oud genoeg voor zijn. Om die beperkte modus bij een filmpje op te heffen, moeten ouders een pincode van vier cijfers invoeren als wachtwoord.

Berichten

TikTok laat ouders ook de toegang tot privéberichten beperken. Zo kunnen zij instellen wie er berichten kunnen sturen. Ook kunnen ze privéberichten helemaal uit zetten.

Wat vind jij? Is het een goed idee dat ouders zich meer kunnen bemoeien met jouw TikTok-account? Laat je reactie hieronder achter.

Anderen lazen ook: TikTok veilig gebruiken doe je zo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel goed want als ik dan bij iemand ga spelen gaat zij/hij op tiktok en de dansjes onder de gym of buiten zijn best irritant

ik vind dat je gewoon tiktok doe niemand mag je leve veranderen. doe gewoon tik tok zonder aan je ouders te laten zien. mischien gaat er het niet over maar doe het!

Ik vind het wel goed voor de veiligheid maar ook iritand wand ik ben verslaafd aan tik tok en straks mag ik maar 1 min op tik tok Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Ik vind dat ouders best wel mogen checken, of je geen rare dingen op tiktok aan het kijken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps