Tips en trucs voor Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Zit jij op Instagram? Dan ben je niet in je uppie. De gratis foto-app is superpopulair. Tweehonderd miljoen mensen gebruiken hem inmiddels. Met elkaar hebben ze al meer dan 20 miljard foto’s uitgewisseld. Duizelingwekkend veel. Hoog tijd voor een spoedcursus.

Mag dat wel, op Instagram?
De minimumleeftijd om een Instagram-account aan te maken is 13 jaar. Waarschijnlijk ben jij jonger. Geen nood: veel pagina's en foto's kun je gewoon bekijken zonder dat je zelf lid bent. Je kunt dan alleen geen foto's uploaden, hartjes uitdelen of reageren. Wil je wel graag een eigen profiel aanmaken? Vraag dan eerst aan je ouders of dat mag. Of kijk gezellig samen met je ouders, op hun account! 

Selfie doe je zo
Een van de populairste plaatjes op Instagram is de selfie. Maar hoe maak je echt een mooie foto van jezelf? Vijf tips!
1. Nee, niet recht van voren! Daar krijg je een raar plat hoofd van. En dat staat bijna niemand leuk.
2. En ook niet van onderen (tenzij je wilt lijken op een reuzenkikker uit een horrorfilm). Een beetje van boven dus en van opzij.
3. Niet flitsen! Zet ’m uit, dat ding. Want je knippert met je ogen als-ie aan staat. Of je lijkt op een rode, glimmende biljartbal. Wil je niet!  
4. Zonder arm! Het is een hele kunst, maar probeer je eigen arm niet op de foto te zetten. Dat leidt af en is lelijk.
5. Wees origineel. Zet Mickey-Mouse-oren op, teken een snor op je snoet of fotografeer alleen je oog. Saaie selfies zijn er al genoeg.

scoop met randje 3

Slot erop!
Leuk, spelen met fotootjes. Maar blijf wel opletten. Als jouw profiel niet is beveiligd, kan iedereen op de hele wereld jouw beelden zien. En bewerken. Dat is niet zo’n prettig idee. Daarom is het slim om een slot op je account te doen. In je profiel kun je dat aanzetten. Dan kunnen alleen jouw volgers je foto’s zien. En jij kunt zelf beslissen wie je volgers zijn.

Laat nooit onbekenden toe als volgers. Twijfel je of je een foto wel of niet moet plaatsen of weet je niet precies of je profiel wel versleuteld is? Vraag je ouders even om hulp!

Veiligheidstip
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jezelf helemaal niet herkenbaar op de foto te zetten op Instagram. Maak er een sport van om mysterieuze selfies te maken. Fotografeer bijvoorbeeld je eigen schaduw. Of alleen je grote teen (op allerlei verschillende plekken). Je kunt ook een profiel aanmaken voor je knuffel of een huisdier en daar allemaal grappige foto’s van plaatsen.

Gekke instatrends
Na-apen hoort een beetje bij Instagram. Bijna iedereen fotografeert zichzelf, eten, zonsondergangen en nieuwe kleren. Best saai! Gelukkig zijn er af en toe ook mensen die iets grappigs verzinnen. Wat natuurlijk meteen weer overal wordt nageaapt…

- Inpakbaby’s
Toen de Amerikaanse blogger en moeder Ilana Wiles zich op een middag verveelde, trok ze haar baby een herenpak aan en plaatste er een foto van op Instagram. Dat zag er zo bizar uit, dat het meteen een hitje werd.

slide 343590 3569628 free

Beeld: Mommy Shorts

- Overal ogies
Als je twee oogjes op een koffieapparaat plakt, wordt het ineens een vriendelijk meneertje. Dat bracht twee Deense grapjassen op het idee van Eye Bombing (oogjes bombardement). Ze plakten zich suf (lantaarnpalen, stekkerdozen, lege blikjes) en zetten de foto’s online. Iedereen aapte het na en zo werd het al snel een wereldwijde Instagramtrend.
tumblr nf794i5h6C1r5w9tqo1 1280

 


- Hond in mok
Wie er precies mee is begonnen, blijft een raadsel. Maar dat het een rage is geworden, is zeker. Je hond op zo’n manier achter een mok fotograferen dat het lijkt alsof-ie erin zit. Je kunt natuurlijk hetzelfde doen met je poes of je broertje.
hond


Kidsweek ook!
Kidsweek zit natuurlijk ook op Instagram. Wil je weten wat voor slingers we ophangen als er iemand jarig is? Ben je benieuwd naar gekke selfies van de redactie? En wil je weleens meekijken als iemand op reportage gaat? Volg ons via @KidsweekNL.
 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik heb geen instagram Oeps

Ik heb ook geen insta

wat is dat voor pop is dat van de kidsweek pop

ik heb insagram ik heet .................................. Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps ...

best grappig jochie zegt net mijn broertje guus lutjeboer

Ik heb instagram alleen heb nog niet zo veel volgers Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Juichen Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Als je leuke foto’s hebt krijg vanzelf volgers en misschien hebben nog niet zo veel mensen jou foto’s gezien en als je nog niet meedoet met trends kan je daar misschien aan mee doen en je kan ook foto’s maken die een trend zouden kunnen worden. Als dat allemaal niet helpt moet je misschien andere foto’s maken en anders weet ik het ook niet meer

Insta is stom Duimomlaag

Inderdaad instagram is stom

Mijn dochter is jonger dan 13 jaar nou is door instagram haar account verwijderd vanwege haar leeftijd, maar van ons mag ze op instagram ze gaat er zorgvuldig mee om weet u hoe ik haar account terug kan krijgen? Ik heb een verdrietige dochter mvg Jessica haar moeder

Kidsweek heeft toch ook insta ho heten hun?

Hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii8i8iiiiiiiiiiiiií8iií8í8iiiii kidsweek!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.