Eikenprocesssierups

Tips tegen jeuk van de eikenprocessierups

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Bomen die vol zitten met donzige rupsen: de eikenprocessierups is er weer. Niet prettig, want de haartjes van de rups zorgen voor jeukende bultjes! Deze tips helpen je om hiervan af te komen.

1. Het is heel moeilijk, maar stop met het krabben aan de bultjes. Hiervan raken ze juist sneller geïrriteerd. En dat zorgt voor nog meer jeuk...

2. Waarschijnlijk kun je ze niet zien, maar de jeuk wordt veroorzaakt door piepkleine brandhaartjes. Met plakband, een kledingroller of een kleefpleister kun je proberen om ze van je huid te trekken. Wegblazen met een föhn kan ook helpen!

3. Last van je ogen? Spoel ze even af onder de kraan of neem een douche. Dit kan ook helpen om de haartjes weg te spoelen van je huid. 

4. Doe je kleding in de wasmachine op minstens 60 graden. De kleine haartjes kunnen namelijk zijn vastgehaakt in je kleding. Door je kleding heet te wassen, raak je de haartjes kwijt en kunnen ze geen overlast meer geven.

5. Smeer een verzachtende crème op je huid. Bijvoorbeeld crémes met aloë vera, calendula, of eucalyptus.​

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het voorkomen van de jeuk! Daarom is het verstandig om niet in de buurt van bomen met eikenprocessierupsen te komen en ook niet in het gras te liggen onder de bomen.

Succes!

giphy

Anderen lazen ook: Ieuw: veel meer eikenprocessierupsen dan vorig jaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind jullie GEWELDIG groetjes uit houten en van yezebel natuurlijk doei

Ik vind ze echt heel erg griezelijg in mijn voortuin zijn heel struiken en planted en die rupsen hebben alles opgegeten maar ik zat nog nooit onder de jeuk door ze

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.