Eigen beeld

Tips voor de mooiste kerstfoto van je huisdier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dieren hebben weinig geduld, zitten niet graag stil en doen altijd onverwachte dingen. En dat is natuurlijk precies waarom ze vaak zo leuk zijn. Als je zelf een huisdier hebt, is het heel leuk om kerstachtige foto’s van ze te maken. Voor een kerstwens op Insta bijvoorbeeld. Of om te printen als papieren kerstkaart. 

Of je nu een kat, hond, konijn, hamster of een leguaan hebt, de basisprincipes voor het maken van een mooie dierenfoto in kerstsfeer zijn hetzelfde. De belangrijkste tips:

1. Focus op de ogen

Richt je bij het maken van je foto altijd op de ogen. Als je die scherp hebt, ben je al een heel eind. En zorg er ook voor dat de lens van je (telefoon)camera schoon is. Daar gaat het vaak mis.

Eigen beeld

2. Ga door je knieën

Hierdoor kruip je eigenlijk een beetje in de wereld van je dier.

eigen beeld

3. Let op de achtergrond

Vergeet niet om te kijken wat er nog méér in beeld komt. Een rustige achtergrond is vaak het best. Voor een kerstfoto is een rode of donkere muur heel geschikt. Of een kerstboom natuurlijk! 

eigen foto

4. Let op het speciale van jouw dier

Kijk eens goed naar het huisdier en bedenk wat hem of haar zo uniek maakt. Heb je bijvoorbeeld een actieve kat? Probeer dan een actiefoto te maken. Kijkt je hond altijd superchagrijnig? Of heel treurig? Probeer dat dan vast te leggen.

Eigen beeld

5. Probeer niet te flitsen

Maak zoveel mogelijk gebruik van gewoon licht. Probeer bij binnenfoto’s gebruik te maken van het natuurlijke licht wat door de ramen komt of anders van het licht van de lampen in huis, de lampjes van de kerstboom bijvoorbeeld. Van flitsen krijgen dieren vaak rare ogen. Zoom ook niet teveel in met je telefoon, daar wordt je foto niet beter van.

6. Regel een afleidhulpje

Dieren zijn meestal niet zo geduldig als het gaat om foto’s maken. Het kan dus handig zijn om iemand om hulp te vragen. Die kan bijvoorbeeld zorgen dat je hond blijft zitten als je dat wil. Of die kan, buiten beeld natuurlijk, je kat afleiden met een veertje zodat-ie de goede kant op kijkt.

7. Zorg voor kerstachtige dingen

Kleine details kunnen een foto al heel kerstachtig maken. Een mooie rode strik als halsbandje of een bergje zilveren slingers in de mand van je kat geven je foto meteen al kerstsfeer. Natuurlijk kun je je hond of kat verkleden als kerstman of als rendier (maar niet als ze dat niet leuk vinden natuurlijk!) maar origineler is leuker. Een zwarte hond met gekleurde lampjes ziet er al heel mooi uit. Of wat dacht je van een kerstboom van sla en tomaat voor je cavia’s?

beeld twitter

Maak er een kaart van

En áls je dan die ene grappige foto gemaakt hebt waar jouw dier precies op staat zoals je wil, dan kun je er natuurlijk heel makkelijk een kerstkaart van maken! Zet er een boodschap op en printen maar. Of verstuur je foto gewoon via whatsapp of mail, nog makkelijker.
Eigen beeld

 

Anderen lazen ook: Leeshond maakt lezen leuk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps