Tips voor kerstvakantie met slecht weer

Hè bah! Heb je vakantie, is het de hele tijd slecht weer. Maar niet getreurd: met deze tips kun je je ook binnen prima vermaken.

Tips voor kerstvakantie met slecht weer

Dekenfort bouwen

Binnen kun je het nu heerlijk knus en gezellig maken. Raap alle matrassen, dekens en kussens die je kunt vinden bij elkaar. Maak eerst een structuur van meubels. Zet bijvoorbeeld vier stoelen neer waar je je deken overheen kunt hangen. Of gebruik de bank als muur. Hang daarna dekens over je structuur. Leg matrassen en kussens neer en plof neer in je fort! Hang voor wat extra sfeer lampjes of slingers in je bouwwerk. Nog inspiratie nodig? Een paar jaar geleden bedacht IKEA deze dekenforten om na te bouwen.

Organiseer een spellentoernooi

Je kunt natuurlijk één bordspelletje spelen, maar maak het nog wat spannender door een toernooi te organiseren. Trommel je vrienden of familieleden op, kies de spellen uit en verzin de prijzen. Bedenk een hoofdprijs voor de winnaar van het hele toernooi en prijzen voor alle losse spellen (denk bijvoorbeeld aan een grote zak chips en kleine snoepjes).

Heb je een spelletje gewonnen? Dan ga je met een klein prijsje naar huis. Heb je aan het einde van de wedstrijddag de meeste spellen gewonnen dan ga je er met de hoofdprijs vandoor. Ben je niet zo van de bordspelletjes? Organiseer dan een toernooi met je favoriete games.

Maak je eigen tijdschrift

Dit heb je nodig:-Schetsboek of losse A4-tjes-Oude kranten en tijdschriften-Schaar-Lijm-Stiften, potloden en pennen-Eventueel nog stickers of washitape

De Kidsweek of je andere tijdschriften al uitgelezen? Dan maak je er gewoon zelf één. Bedenk waar jouw tijdschrift over gaat, bijvoorbeeld je favoriete hobby, artiest of dier. Zoek in de kranten en tijdschriften plaatjes op hierover en knip ze uit. Plak deze op je pagina's en schrijf er leuke tekstjes bij. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbericht, een gedicht of een leuk verhaal. Je kunt ook andere rubrieken toevoegen zoals tekeningen en moppen. Maak je creatie af met stickers, tape of andere leuke knutsels.