Foto: Shutterstock

Tips: zo maak je die zoveelste wandeltocht leuk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een vlug ommetje of juist een lange wandeling. Nederland is massaal aan het wandelen geslagen. Maar wat nou als je wandelen echt niks aan vindt? Probeer dan eens één van deze tips.

1. Maak een Ommetje

Met de app Ommetje maak je een wedstrijd van je wandeltochtjes. Je krijgt punten voor elke wandeling en je kunt je score vergelijken met je vrienden of familie. Inmiddels gaan veel mensen speciaal daarvoor naar buiten om nog even wat punten te sprokkelen. 

2. Ga schatzoeken

Hou je van puzzelen en ga je graag op zoek naar verborgen schatten? Dan is geocaching misschien iets voor jou. Met een gps-tracker (soms kan dit gewoon met je telefoon) ga je op zoek naar een locatie waar een schat verstopt ligt. Elke schatzoeker laat zelf ook iets achter tijdens de tocht. Op geocaching.com lees je hoe het werkt en waar je dat kunt doen.

3. Spot een vogel

Kijk eens de lucht in in plaats van voor je. Zo spot je misschien de meest bijzondere vogels. Neem wel een verrekijker, een vogelboek en een notitieboekje mee. Zo kun je bijhouden welke vogels je hebt gezien. Deze hobby werd erg populair tijdens de coronaperiode. Hier kun je een gratis online vogelspotcursus doen.

4. Verzamel knutselspullen

Hou jij meer van knutselen dan van wandelen? Maak dan eens een verzamelwandeltocht. Neem de leukste spulletjes uit het bos mee, zoals takken, blaadjes en bloemen en maak daar thuis iets moois van. 

5. Ga op safari

Voor een dierensafari hoef je echt niet naar een savanne in Afrika. In Nederland zijn ook veel bijzondere dieren te vinden. Download bijvoorbeeld eens de app Dierenzoeker. Kom je een bijzonder beestje tegen en heb je geen idee wat dat voor dier is? Beantwoord er in de app dan een paar vragen over en je hebt weer iets nieuws geleerd.

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder is wandelen goed voor je brein: ‘Er gebeurt veel in je lichaam als je wandelt. Je hart gaat sneller kloppen en stuurt meer bloed naar je hoofd.' Je leest er meer over in Kidsweek van 18 februari.

Anderen lazen ook: Vogelspotten is populair: 'Je moet ze léren kijken'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook