Beeld ANP

Tips: zo maak je van de eerste schoolweek een feestje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Vandaag moeten de kinderen uit regio Midden weer naar school. In plaats van laat opblijven, heel veel buiten spelen en lekker niksen is het weer opletten en stilzitten geblazen. Een oersaai vooruitzicht? Helemaal niet! Met deze survivaltips wordt terug-naar-school bijna een spannend avontuur.

Tip 1: Zorg voor een goed begin
Zorg dat je schooldag leuk begint. Zet meteen na het opstaan je lievelingsmuziek op. Of stel de wekker op je telefoon zo in dat je wakker wordt met je favoriete nummer.

Je kunt ook met een vriend(in) afspreken dat jullie elkaar elke ochtend een goede mop appen om de dag vrolijk te beginnen. Regel deze eerste schoolweken ook eens een extra lekker ontbijt. Misschien mag je wel een eitje bakken?

Tip 2: Bedenk een fantasievakantie
Gebruik je fantasie om die eerste maand door te komen. Knijp je ogen een beetje samen en maak in je hoofd van het klaslokaal een vakantieparadijs. De autoweg aan de overkant? Dat is een horizon boven een strakblauwe zee. Die flat ervoor? Een strandhotel vol blije toeristen op hun balkons. De tl-lampen boven je hoofd? Een heerlijk warm zonnetje!

Laat al je klasgenoten lekker meedoen met fantaseren. Misschien mag er op het digitale schoolbord wel een plaatje van een palmenstrand.

nieuw schooljaar tips

Tip 3: Maak leuk-lijstjes
In de klas even tijd voor jezelf? Maak dan eens een fijn ‘leuk-lijstje’. Bijvoorbeeld een top tien van leuke dingen die je straks na schooltijd kunt doen. Of van het lekkerste eten dat bestaat. Of van alle cadeautjes die je voor je verjaardag wilt.

Je kunt ook een citatenboekje bij gaan houden. Daar schrijf je dan grappige uitspraken van je juf of meester in. Aan het eind van het jaar heb je een schriftje vol met allemaal leuke herinneringen.

Tip 4: Doe iets geks
Organiseer met je klas iets bijzonders om de eerste week meteen lekker te beginnen. Neem allemaal iets lekkers mee voor je juf of meester (zodat jullie meteen de lievelingsklas zijn!) Of spreek iets geks af. Bijvoorbeeld dat jullie precies om half drie ineens de meester een staande ovatie geven. Of trek om kwart over elf allemaal heel snel een oranje T-shirt aan.

Tip 5: Ga leuk rekenen
Oefen je rekenkunsten op een leuke manier. Als je juf of meester een stopwoordje heeft, zoals heel vaak ‘Ehmmmm’ zeggen, tel je een half uur lang hoe vaak hij/ zij dat zegt. Je kunt met een vriend of vriendin afspreken dat je de volgende dag weer een half uur gaat tellen en een weddenschap afsluiten of je dan meer of minder streepjes moet gaan zetten.

Veel plezier op school! 

Anderen lazen ook: Tien liedjes om swingend het schooljaar in te gaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook