geld bijstand kinderen

Toch een beloning voor vinders van bronzen paard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Robine (8) en Renske (9) waren aan het spelen op het schoolplein toen ze plots een grote ontdekking deden. Ze vonden een bronzen paard dat al bijna 2 weken vermist was. Daarvoor stond een beloning uit van 2000 euro, maar die kregen de vinders uiteindelijk niet. Flauw, vinden veel mensen. Daarom worden ze nu overspoeld met cadeautjes.

Twee weken geleden werd het grote beeld van 80 kilo gestolen. Het bronzen paard stond op het schoolplein van Basisschool De Graaf Jan in Montfort (provincie Utrecht). Bij diezelfde school werd-ie ook weer gevonden. De maker baalde enorm dat zijn beeld kwijt was. Het was namelijk het derde beeld dat-ie ooit had verkocht. Daarom loonde hij een flinke beloning uit: 2000 euro voor degene die het beeld zou terugbrengen.

Misverstand

Toen het paard gevonden werd, bleek dat de beloning een groot misverstand was. ‘Ik wilde proberen te voorkomen dat het als schroot verkocht zou worden’, schrijft maker Gabriël Sterk op zijn Facebook. ‘Het beeld moest aan mij te koop aangeboden worden. Dan kon ik de politie inlichten.’ De beloning was dus een grote val en geen échte prijs.

Cadeaus

Veel mensen hadden medelijden met de twee. Daarom kregen Robine en Renske alsnog een beloning uit onverwachte hoek. Radio 538 gaf de twee meisjes een bezoekje aan de Efteling met de hele familie. Datzelfde deed Utrechter André van Schie. Hij kent de meisjes niet, maar las het verhaal en geeft ze desondanks ook kaartjes voor de Efteling. De gemeente, waarvan het beeld is, denkt na over wat ze de twee stoere vinders kunnen geven. Wat een beetje speurwerk wel niet allemaal kan opleveren!

De politie is nog altijd op zoek naar de daders van deze diefstal. Er zijn geen sporen van de dieven aangetroffen op het beeld. 

Anderen lazen ook: Ryan (12) belt politie voor kwijtgeraakte knuffel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Pizza is lekkerder dan lasagna

Wat heeft dát er in vredesnaam mee te maken???

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps