Foto: ANP

Toch geen straf voor slapen tijdens werk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Zzz... Een beveiliger van kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont, werd vorig jaar door een collega snurkend gevonden in de wachtruimte. De rechter heeft nu besloten dat hij geen straf krijgt.

Rond het kasteel werken verschillende wachtcommandanten om het terrein goed te beveiligen. De wachtcommandant die nu voor de rechter moest verschijnen werd vorig jaar met zijn ogen dicht liggend op een bank gevonden. Volgens de collega die hem vond snurkte hij ook. Er gingen al langer roddels rond dat de beveiliger zou slapen tijdens zijn werk.

Bij de rechter

Omdat de beveiliger niet aan het opletten was tijdens zijn werk, moest hij bij de rechter komen. Die moest beslissen of de beveiliger 24 uur werkstraf moest krijgen. Maar de rechter vindt dat er te weinig onderzoek is gedaan. Het is volgens hem niet bewezen dat de man echt sliep en of er gevaar is geweest voor de bewoonster van het kasteel. 

Ontslagen

De beveiliger heeft dus geen straf gekregen, maar was al wel ontslagen. Daar is hij het niet mee eens. Volgens hem heeft hij geen kans gekregen om zich te verbeteren.

Anderen lazen ook: Gouden koets nu museumstuk

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook