Kamelenbibliotheek Beeld: Save the Children

Toch leren dankzij Kamelenbieb in Ethiopië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Mahadiya (13) woont in Ethiopië. Haar school is dicht vanwege corona. Online lessen zijn geen optie: ze heeft ook geen internet. Maar ze kan wél blijven leren. Dankzij een... kameel! 

In het Afrikaanse land trekken namelijk 21 kamelen rond in de woestijn in het oosten van Ethiopië. Die kamelen dragen koffers vol boeken op hun rug. Deze 'kamelenbibliotheek' is een idee van de organisatie Save the Children, die zich inzet voor kinderen wereldwijd. Het doel: ervoor zorgen dat kinderen toch kunnen blijven leren en lezen. Ook als ze in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden wonen, of zoals nu, in tijden van corona. 

'Altijd blij als de kamelen komen'

Door strenge lockdowns zijn op veel plekken in de wereld de scholen dicht. In Ethiopië kunnen miljoenen kinderen al sinds maart niet naar school. Ongeveer 22.000 kinderen maken gebruik van de kamelenbieb. En door de sluiting van de scholen komt de bibliotheek nu extra vaak voorbij. Goed nieuws voor Mahadiya (13), die later ingenieur wil worden. 'Ik ben altijd blij als de kamelen langskomen met nieuwe boeken. Voor mij betekent een boek de sleutel tot kennis.'

Kamelenbibliotheek Beeld Save the Children

Anderen lazen ook: Nummer van Vienna (7) hit in Brazilie 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps