De vuurwerkhallen liggen er nu nog leeg bij

Toch vuurwerkverbod voor Oud en Nieuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Slecht nieuws voor vuurwerkfans: er komt toch een vuurwerkverbod. Dat heeft het kabinet vandaag na dringend advies van artsen en burgemeesters besloten. 

Lang leek het erop dat vuurwerk de komende jaarwisseling wel afgestoken mag worden. Maar omdat er teveel ziekenhuisbedden bezet zijn door corona-patiënten, is het niet verstandig mensen te laten stunten met vuurwerk. Dat advies van artsen en burgemeesters heeft het kabinet op het laatste moment toch overgenomen.

Tweede jaar op rij
Vorig jaar was er met oud en nieuw ook een vuurwerkverbod. Dat was toen volgens artsen succesvol, omdat er die nacht 70% minder vuurwerkslachtoffers in het ziekenhuis belandden. De ziekenhuizen zitten zo vol met corona-patiënten dat ze er geen vuurwerkslachoffers meer bij kunnen hebben, zeggen de artsen. 

Dan maar online

Balen, weer geen vuurwerk dus dit jaar! Gelukkig hebben we het internet nog. Als (schrale) troost is hier een linkje naar een prachtige vuurwerkshow van Disneyland Parijs.  

 

Anderen lazen ook: Waar komt vuurwerk vandaan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook