Foto: DPA Picture Allicance

Toeristen jagen meeuwen weg met waterpistolen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dat meeuwen best brutaal kunnen zijn, weet je waarschijnlijk wel. Ze pikken zo een hapje eten van je bord. In de Italiaanse stad Venetië bedachten ze daar iets op.

De bijdehante vogels pikken ijsjes, broodjes en ander lekker eten van de toeristen. Hoteleigenaren waren daar zo klaar mee, dat ze een plan bedachten om de vogels af te schrikken: ze laten toeristen een handje helpen.

Oranje en water

De eigenaren leggen oranje waterpistolen op de kamers van hun gasten, waarmee zij naar de vogels kunnen spuiten. Meeuwen houden namelijk niet van oranje én niet van water. De toeristen gingen los en dat werkt zo goed, dat de vogels al wegvliegen zodra ze de waterpistolen zien.

Andere plannen 

De hoteleigenaren hadden ook nog een paar andere plannen. Een geur die de vogels niet lekker vinden, maar die mensen niet kunnen ruiken bijvoorbeeld. Of haviken laten rondvliegen om de meeuwen weg te jagen. Maar dat is voorlopig dus niet nodig.

Anderen lazen ook: Viool vaart door Venetië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook