Tom Goron breekt zeilrecord

Tom (12) breekt zeilrecord over het Kanaal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Terwijl jij opstond voor een nieuwe schooldag, stapte de Franse jongen Tom Goron (12) woensdagochtend in zijn zeilboot. Supersnel voer hij van Engeland naar Frankrijk. Hij brak een zeilrecord!

In 14 uur en 20 minuten kun je van Groningen naar Roermond fietsen, van Hilversum naar Scheveningen wandelen, óf over het Kanaal van Engeland naar Frankrijk zeilen. Ten minste… als je Tom Goron bent. De Franse jongen zeilde woensdag in zijn optimist, een kleine zeilboot, van het Britse eiland Wight naar de haven van Cherbourg in Frankrijk. Daarmee brak hij een wereldrecord!

Zeildroom
Het zeilen is Tom met de paplepel ingegoten. Hij zat al in een zeilboot toen hij nog maar twee jaar was. Sinds hij hoorde dat Violette Dorange (15) in 2016 het Kanaal overstak in 14 uur en 56 minuten, droomde hij ervan om dit record te verbeteren. Maar ondanks alle voorbereidingen ging de oversteek nog niet zo makkelijk...

Zeeziek
Tom had vooraf maar drie uur geslapen en werd al een uur na vertrek zeeziek. Hij moest overgeven, was moe en twijfelde over opgeven. Hij zette toch door en hoe dichter hij bij zijn thuisland kwam, hoe beter het ging. Na 14 uur en 20 minuten op zee kwam hij aan in Cherbourg. Daarmee had hij meer dan een half uur van het oude zeilrecord afgesnoept!

Anderen lazen ook: Nederlandse wint grootste en zwaarste zeilrace.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

knap en cool# zo snel gedaan knap hoor! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.