Foto ANP

Topcontract voor honkballer Xander Bogaerts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De Nederlandse honkballer Xander Bogaerts (30) kan vandaag een feestje vieren. Hij tekende een contract bij de club San Diego Padres. Het contract geldt voor elf jaar en hij gaat er heel veel verdienen.

In zijn contract is geregeld dat hij in die elf jaar 268 miljoen euro gaat verdienen. Dat is ruim 24 miljoen euro per jaar!

Bogaerts heeft de afgelopen tien jaar gespeeld bij de Boston Red Sox, de club waarmee hij twee keer de World Series won. De slagman was afgelopen seizoen goed voor 15 homeruns. Hij wordt in de Verenigde Staten gezien als één van de honkballers van dit moment.

Eén na rijkste

De honkballer is door zijn nieuwe contract meteen een van de best verdienende Nederlandse sporters ooit. Hij wordt alleen nog afgetroefd door Max Verstappen die bij Red Bull Racing jaarlijks 50 miljoen euro ontvangt. Virgil van Dijk, de bestbetaalde Nederlandse voetballer, komt bij Liverpool niet verder dan 11,5 miljoen euro per jaar.

Anderen lazen ook: Honkbal in de ruimte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps