Foto: Reuters

Tour de France wordt een stuk stiller

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Volvo Ocean Race
Raymond
Krul

Eindelijk is het zover: na twee maanden uitstel vanwege het coronavirus gaat de Tour de France vandaag dan toch van start. Naast het late tijdstip is er dit jaar nog veel meer anders dan anders. 

Als je aan de Tour de France denkt, dan denk je misschien als eerste aan wielrenners op een hoge berg. Ploeterend en zwoegend klimmen de helden naar de top, terwijl ze worden toegejuicht door duizenden fans. Sommige van die fans hebben zich in een raar pak gehesen, ze wapperen met een vlag of ze rennen een stuk met de renners mee naar boven.

Die vrolijke chaos gaan we dit jaar niet zien. Door de coronacrisis mag er maar een beperkt aantal toeschouwers langs de route staan. Sommige bergen worden zelfs helemaal leeg gehouden door de organisatie. Ook aan de finish is het een stuk rustiger. Journalisten en cameraploegen waren gewend om zich meteen na afloop massaal op de winnaar te storten, maar ook zij moeten nu netjes afstand houden.

De Tour de France in 2019. De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Reuters

Racebubbel

Om te zorgen dat zo min mogelijk renners besmet raken met het virus, wil de organisatie dat iedereen zoveel mogelijk in de ‘racebubbel’ blijft. Die bubbel bestaat uit de renners, hun trainers en begeleiders. Het is de bedoeling dat zij zo min mogelijk contact hebben met mensen buiten de bubbel. De leider in het algemeen klassement krijgt de beroemde gele trui ook niet op het podium om de schouders gehangen. Hij mag hem backstage zelf aantrekken. 

En wat nu als een wielrenner toch het coronavirus oploopt? Dan gaat de Tour de France gewoon verder zonder de zieke renner, zo heeft de organisatie al laten weten. Want er mag dan veel veranderd zijn dit jaar, die ene beroemde uitspraak over de Franse wielerronde geldt nog altijd: ‘De Tour wacht op niemand.’

Anderen lazen ook: Bayern München wint de Champions League. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps