anp

Trainers krijgen hulp bij agressie op het sportveld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Tijdens een training een grote mond hebben, teamgenoten pesten en niet luisteren. Veel sporttrainers vinden het lastig om kinderen die vervelend zijn rustig te houden. Ook agressief gedrag van ouders maakt hun werk soms lastig. Daarom vragen ze steeds vaker hulp. 

Hoewel trainers het vaak leuk vinden om sportteams te coachen, merken ze ook dat het steeds lastiger wordt. Vaak hebben ze kinderen in het team die niet goed luisteren of vervelend zijn tegen andere kinderen. Ook hebben ze soms last van ouders die langs de lijn staan te schreeuwen. Daarom vragen sportverenigingen steeds vaker de hulp van psychologen.

Hulp

De psychologen helpen de trainers met tips hoe ze het beste met lastige situaties moeten omgaan. De trainers leren om problemen van kinderen te herkennen, zodat ze hen beter kunnen helpen. Ook leren ze hoe ze het beste kunnen reageren op agressieve ouders die onaardige dingen roepen. De trainers hopen dat de sfeer op het sportveld zo beter wordt.

Minder respect

Pyschologen denken dat de problemen ontstaan doordat steeds minder mensen respect hebben voor de trainer. Ook denken ze dat kinderen stress krijgen door de hoge verwachtingen die ouders hebben over hun prestaties. Omdat kinderen daardoor niet lekker in hun vel zitten, zouden ze vervelend doen op het sportveld.

Anderen lazen ook: Sporten is leuk, maar soms ook gevaarlijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook