ANP

Tramschutter krijgt levenslange celstraf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De man die een jaar geleden in een tram in Utrecht begon te schieten, moet voor de rest van zijn leven de gevangenis in. Dat heeft de rechter vanmiddag bekendgemaakt.

Het drama speelde zich ongeveer een jaar geleden af, op maandag 18 maart 2019. In een tram begon een man 's ochtends plotseling om zich heen te schieten. Vier mensen kwamen om het leven en er vielen meerdere gewonden. De schutter (Gökmen T.) sloeg op de vlucht, maar werd diezelfde dag nog aangehouden. Snel daarna gaf hij toe dat-ie verantwoordelijk is voor de aanslag.

Welke straf?

Twee weken geleden werd er in de rechtszaal al een paar dagen gepraat over de straf die T. moest krijgen (zie foto bovenaan). Het Openbaar Ministerie eiste dat hij levenslang zou krijgen. Een gevaarlijk persoon, zo werd T. toen genoemd. De advocaat die hem steunt vond dat een te strenge straf. Hij stelde een kortere gevangenisstraf voor en wilde dat de schutter wordt behandeld in een ziekenhuis voor mensen die psychisch ziek zijn. Maar daar heeft de rechter niet naar geluisterd.

Anderen lazen ook: Een schietpartij, maar wat gebeurt er dan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hou van kidsweek Ik zou graag willen dat er meer aan komen groetjes Zoë

gevangnis straf voor 10 jaar is nodig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.