Trump vs Biden, Foto: ANP

Trump: 'Draag macht over aan Biden'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Amerikaanse president Trump heeft tegen zijn team gezegd dat het de macht moet overdragen aan Joe Biden. Toch wil Trump nog niet toegeven dat hij de verkiezingen heeft verloren. 

Een doorbraak kan je het wel noemen. President Trump twitterde deze week dat de GSA (de mensen die de overgangsperiode tussen twee presidenten regelen) ‘moet doen wat er moet gebeuren.’ In andere woorden: Trump geeft heeft de seinen op groen gezet, waardoor de verkozen president Joe Biden zich nu kan gaan voorbereiden op zijn toekomstige plek in het Witte Huis. Een belangrijke klus, want hij moet een heel nieuw team van zo’n vierduizend mensen gaan samenstellen. Ook moet hij zijn plannen gaan uitwerken. De tijd dringt: de officiële ceromonie waarbij Biden écht president wordt, staat gepland in januari 2021. 

Bedonderd

Joe Biden sleepte bij de presidentsverkiezingen van 3 november genoeg stemmen om zichzelf de nieuwe president te mogen noemen. Hij haalde zelfs een ruime meerderheid. Maar van verliezen wil Trump nog steeds niet weten. Hij blijft erbij dat zijn tegenstanders de boel hebben bedonderd. Rechtszaken om dat te bewijzen, hebben nog niets opgeleverd. Toezichthouders noemden deze verkiezingen juist de ‘veiligste’ in de geschiedenis van de VS.

Anderen lazen ook: Trump legt zich niet neer bij verlies

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat hij het moet toegeven .hij kan niet tegen zijn verlies.biden is volgens mij aardiger en beter maar ik zeg niet dat donald trump niet goed was.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.