Trump Kim Jung-un

Trump en Kim praten over vrede

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar voor het eerst ontmoet. Dat is bijzonder, want de twee landen hebben al heel lang ruzie.

Trump en Kim Jong-un waren naar het Aziatische land Singapore gekomen om met elkaar over vrede te praten. De landen hebben bijna zestig jaar ruzie gehad.

Dreigen

De familie Kim leidde Noord-Korea met keiharde hand en trakteerde Amerika vaak op spierballentaal en gedreig met kernraketten. Amerika strafte door geen handel meer te voeren met Noord-Korea, waar de meeste mensen in grote armoede leven.

Handtekening

Maar het lijkt erop dat de relatie nu beter is. Vandaag schudden Trump en Kim elkaar voor het eerst de hand en gingen lange tijd samen in gesprek. Ook zetten ze hun handtekening onder een document.

In de tekst staat dat Noord-Korea het kernraketten-programma zal stoppen, in ruil voor de belofte dat Amerika Noord-Korea niet aanvalt.

Trump en Kim Jong-un

Mooie woorden

President Trump was heel blij met de ontmoeting. Hij zei dat de relatie tussen Noord-Korea en Amerika vanaf nu veel beter zal zijn. Ook Kim Jung-un was positief en vertelde dat beide landen de ruzie achter zich willen laten. De vraag is nu of dat allemaal echt gaat gebeuren, of dat het vooral mooie woorden zijn.

Trump en Kim Jong-unSingapore was al weken bezig met de voorbereiding van de ontmoeting.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

gelukkig ik dacht dat ze oorlog gingen voeren Duimomhoog Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.