Beeld ANP

Trump legt zich niet neer bij zijn verlies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het Witte Huis krijgt in januari een nieuwe bewoner. Na een paar spannende dagen won Joe Biden de verkiezingen. Maar Donald Trump legt zich daar niet zomaar bij neer. Hij stapt vandaag naar de rechter.

Afgelopen dinsdag waren de verkiezingen in de VS, maar het duurde heel lang voordat in sommige staten de stemmen geteld waren. Een deel van de Amerikanen stemde door de coronacrisis via de post. Daardoor kostte het tellen extra veel tijd. Pas zaterdag werd duidelijk wie de winnaar was: de Democraat Joe Biden. 

Hier zie je hem tijdens zijn overwinningsspeech:

Beeld ANP

Rechter

President Trump is het niet eens met de uitslag. Hij zegt dat zijn team vandaag naar de rechter stapt om de verkiezingsuitslag aan te vechten. Volgens hem zijn de poststemmen expres niet goed geteld. Hij blijft boos twitteren dat er vals is gespeeld en dat de verkiezingen nog niet voorbij zijn. Er is op dit moment geen enkel bewijs dat er vals is gespeeld bij het tellen.

Feliciteren

Trump heeft Biden ook nog niet gefeliciteerd. Heel veel andere wereldleiders deden dat wel. Onder andere de Franse president Emmanuel Macron, de Britse premier Boris Johnson en de Duitse bondskanselier Angela Merkel belden Biden meteen om hem te feliciteren. Ook premier Rutte heeft Joe Biden gefeliciteerd. Hij zegt dat hij er naar uitkijkt om met hem samen te werken.

Beeld ANP

Hulp-president

Als Joe Biden in januari begint als president, wordt Kamala Harris (op de foto hierboven) zijn vice-president. Dat is een soort hulp-president. Dat zij die belangrijke baan krijgt, is bijzonder omdat ze de eerste vrouw is die in het Witte Huis als vice-president gaat werken. Ook is ze de eerste persoon van kleur die deze baan krijgt.

Anderen lazen ook: Deze 7 dingen wist je nog niet over Joe Biden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is een beetje een rascistische opmerking ik probeer geen haat te brengen maar dat stuk je hulp president is een beetje rascistis Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps