tuinafval vin en omi

Tuinafval prins Charles omgetoverd tot kledinglijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het Britse modemerk Vin + Omi vindt duurzaamheid belangrijk. Kleding maken ze dan ook het liefste van natuurlijke stoffen. Voor hun nieuwste lijn hebben ze nu wel heel bijzonder materiaal, namelijk het tuinafval van de Britse prins Charles.

Het is niet de eerste keer dat prins Charles samenwerkt met Vin + Omi. Ze maakten al ooit een lente- en zomercollectie van drieduizend netelplanten uit de prins zijn tuin in Gloucestershire.

Van houtsnippers tot paardenhaar

De kledinglijn waar ze nu aan werken wordt gemaakt van onder andere hortensia's, netels, wilgen en houtsnippers uit de tuin van de prins. Hij doneerde daarnaast ook nog paardenhaar uit de koninklijke stallen voor de collectie.

Goede band

Eén van de oprichters van het merk kan soms nog niet geloven dat hij spreekt met de toekomstige koning. Hij zegt daarover: 'Je zou denken dat iemand die zo bevoorrecht is als hij, er niet geïnteresseerd in zou zijn.' De ontwerper van de kledinglijn noemt de prins 'erg betrokken' bij wat ze doen en zegt dat ze een 'goede band' hebben.

De kleding van Vin + Omi valt ook bij beroemdheden in de smaak. Michelle Obama, Beyoncé en Lady Gaga droegen al eens een kledingstuk van het merk.

Anderen lazen ook: Upcycling: zo geniet jij langer van je kleding.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps