Tuinkabouters tussen de bladeren

Tuinkabouterdieven voor de rechter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

In Vlaams-Brabant stonden drie dieven voor de rechter voor een 'klein vergrijp'. In twee weken tijd kidnapten zij tuinkabouters uit 26 tuinen. De ukkepukken zijn nog altijd vermist. 

Iedere keer dat er kabouters verdwenen, registreerden camera's een voorbijrijdende Volkswagen Sharan. Op een nacht herkende de politie die auto. Ze hielden hem aan en vonden sporen van aarde en bloemen in de achterbak. Aanvankelijk ontkenden de mannen en vrouw alles, maar later gaven ze toch toe dat ze op rooftocht waren geweest. 

Waarom tuinkabouters?

Wilden ze opkomen voor tuinkaboutterrechten? Een heel klein feestje organiseren? Of waren ze van plan een tuincentrum te beginnen? Over hun drijfveren zwijgen de dieven in alle talen. En ze hebben ook niet verteld waar de slachtoffers nu zijn. 

Kleine straf

De aanklagers eisten dat de dieven een jaar celstraf kregen. Maar de rechter heeft al gezegd dat hij dat een beetje veel vindt. Op de kleine diefstal volgt waarschijnlijk dus ook een kleine straf. Of de drie de bak in moeten en voor hoe lang dan, beslist de rechter 31 augustus. 

GIF'jes via GIPHY

Anderen lazen ook: Kartonnen agent in winkels tegen diefstal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps