ANP

Twee jaar cel voor jongen die Savannah (14) doodde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De jongen die vorig jaar de 14-jarige Savannah om het leven bracht, krijgt een gevangenisstraf van twee jaar. Dat heeft de rechter vandaag bepaald.

Omdat de dader 17 jaar is, gaat hij naar een jeugdinrichting in plaats van naar een gewone gevangenis. Daar moet-ie ook naar school. De rechter heeft hem ook jeugd-tbs opgelegd. Deze behandeling krijgt de jongen als hij uit de gevangenis komt. Het is de maximale straf voor iemand van zijn leeftijd.

Vermist

Savannah werd vanaf 1 juni 2017 vermist. Ze zou die middag op de fiets naar een vriendin gaan om huiswerk te maken, maar daar kwam ze nooit aan. Een paar dagen later werd het lichaam van Savannah in een sloot in haar woonplaats Bunschoten gevonden. 

Bewijs

Snel daarna kon de dader (toen 16 jaar) worden opgepakt. Hij had op de dag van de verdwijning een afspraakje met Savannah. Ze zouden elkaar kennen van een chatgroep. De jongen zelf zegt dat hij haar niet heeft gedood, maar volgens de rechter is er voldoende bewijs dat hij dat wél heeft gedaan.

Anderen lazen ook: Verdriet om dood Romy en Savannah.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.