Sebastian

Twee jaar sparen voor een eigen paard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Sebastian (7) uit Australië had een grote droom: een eigen paard kopen. Eén probleempje: zo'n dier is behoorlijk duur, wel drieduizend euro. Zó veel geld zat er natuurlijk niet in zijn spaarpot. Hij verzon een slim plan om zijn droom werkelijkheid te laten worden.

Twee jaar geleden besloot Sebastian om te proberen het geld zelf bij elkaar te sprokkelen. Hij startte met het verkopen van limonade in een mini-winkeltje naast zijn huis.

Dat winkeltje liep zó goed, dat hij na een poosje ook zelfgemaakte appelsap, ijsthee, citroenwater en ijskoffie ging verkopen. Met op de flesjes een eigen etiketje. 

Bomvolle pot

Twee jaar lang stopte Sebastian al zijn verdiende geld in een grote pot. Oók het geld van de tandenfee, de kerstman en zijn verjaardag gaf hij niet uit. Na twee jaar zat de pot bomvol en zat er ein-de-lijk drieduizend euro in.

Genoeg gelg om een pony van te kunnen kopen. En dat regelde zijn moeder. Zonder dat Sebastian ervan af wist, zette ze de pony deze week in de stal naast hun huis.

Sebastian

Fantastisch

Toen Sebastian daarvan hoorde, sprintte hij naar de stal. En ja hoor: daar stond het beestje. Sebastian barstte in snikken uit. Zijn moeder filmde het bijzondere moment. 'Wat vind je ervan?', vraagt zijn vader op de video. 'Dit is fantastisch!', zegt Sebastian terwijl hij de tranen van zijn wangen veegt. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

OMG SO CUTE!!!!!!!!!! Duimomhoog

Inderdaad! I love die pony!!!

Wat leuk! Ik hou zo veel van pony's! Mijn eigen pony's heten Dolly en Daisy. Dolly ken ik mijn hele leven al en Daisy is mijn rijpony. Schattige pony trouwens. Drieduizend euro is wel wat veel. Mijn pony kostte negentienhonderd euro. Elfhonderd euro minder!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.