Unsplash

Twee op de vijf kinderen dronk alcoholvrij drankje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Alcoholvrij bier of een cocktail zonder sterke drank. Heb jij weleens een alcoholvrij drankje gedronken? Twee van de vijf Nederlandse kinderen in groep 7 en 8 hebben dit weleens geproefd.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1800 basisschoolleerlingen. Eén op de vijf kinderen heeft zelfs vaker dan één keer een alcoholvrij drankje gedronken. Dat is niet verboden, iedereen mag het in de supermarkt kopen.

Biersmaak

Toch zijn onderzoekers niet blij met deze cijfers. Er zit misschien geen alcohol in een alcoholvrij biertje, maar het smaakt wel naar bier. De onderzoekers zijn bang dat kinderen hierdoor aan de biersmaak gaan wennen. Als ze straks achttien zijn bestellen ze daardoor eerder een echt biertje, denken ze.

Alcohol

Ook zijn er kinderen die weleens drankjes hebben gedronken met echte alcohol erin. Volgens het onderzoek gaat dit om één op de acht basisschoolleerlingen (13%). Daarnaast heeft 2,3% van de kinderen weleens lachgasballonnen gebruikt.

Waarom is alcohol eigenlijk zo slecht voor kinderen?

Als kind is je lichaam nog volop bezig met groeien. Je hersenen zijn pas klaar met ontwikkelen op je 24ste! Het drinken van alcohol is slecht voor je hersenen, omdat het deze groei verstoort. Ook kun je verslaafd aan alcohol raken. 

Anderen lazen ook: Sandra over kinderchampagne

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is niet goed voor je om alcohol te drinken

Wat is het probleem met een alcoholvrije cocktail? Alleen de naam toch? Want als je het sap met een rietje noemt is het geen probleem. Niet om de viermaal begrijp ik, die alcoholvrije cocktail nog niet helemaal. Kunnen jullie daar meer over uitleggen?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.