Rembrandt van Rijn

Twee wereldberoemde schilderijen gestolen in Italië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In Italië werden deze week twee schilderijen van wereldberoemde schilders gestolen. Eén van die twee is van de Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn. We kennen hem vooral van zijn schilderij De Nachtwacht.

De twee dieven deden alsof ze de schilderijen wilden kopen. Maar ging er zonder te betalen vandoor. Mét de schilderijen. 

De Italiaanse politie wil (nog) niet zeggen om welke twee schilderijen het gaat. Wel is bekend dat de gestolen kunstwerken samen waarschijnlijk rond de 27 miljoen euro waard zijn.

De volledige naam van de Nederlandse schilder is Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Hij werd geboren in Leiden op 15 juli 1606 of 1607 en overleed in Amsterdam op 4 oktober 1669. Zijn schilderen zijn wereldberoemd en Van Rijn wordt dan ook gezien als één van de belangrijkste schilders uit de zeventiende eeuw. Hij heeft meer dan driehonderd schilderijen gemaakt.

Het aller bekendste schilderij dat Rembrandt gemaakt heeft, is De Nachtwacht. Dit hangt nu in het Rijksmuseum in Amsterdam. Grappig feitje om te weten is dat het schilderij eigenlijk anders heette. Omdat het schilderij na jaren steeds donkerder werd zijn mensen het zo gaan noemen. Rembrandt schilderde graag op groot formaat. Zo meet De Nachtwacht ongeveer 3.5 × 4.5 meter. Groot hé?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps