anp

Tweede gouden medaille voor Kjeld Nuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Kjeld Nuis heeft vrijdag op de 1.000 meter zijn tweede gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

'Mega vet. Ik had er zó op gehoopt. Dit was zo spannend, de zenuwen gierden door mijn lichaam', zei Kjeld Nuis na afloop. De schaatser kwam na 1.07,94 over de finish. Hij was daarmee net iets sneller dan Håvard Lorentzen uit Noorwegen. Tae-Yun Kim uit Korea pakte de bronzen medaille.

Verbij en Verweij

De andere Nederlanders die meededen, Kai Verbij en Koen Verweij, waren niet snel genoeg voor plek op het podium. Verbij werd zesde en Verweij eindigde op plek tien.

Twee keer goud

Niet alleen op de 1.000 meter was Kjeld Nuis de snelste, op de 1.500 meter won de schaatser vorige week al goud. Hij is de enige sporter uit Nederland die met twee gouden medailles naar huis gaat. Alleen Sven Kramer kan hem dat nog nadoen. De Fries komt zaterdag nog in actie op de massastart.

AFP

Vond je dit interessant? Lees dan hier meer over de Olympische Spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goed zech , tweede medaille Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.