Foto: ANP

Tweede klimaatmars op 14 maart in Den Haag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

​Kon je op 7 februari niet bij de klimaatmars in Den Haag zijn of wil je nog een keer je stem laten horen? Dan krijg je nog een kans: Op 14 maart wordt er weer een klimaatmars georganiseerd.

Dat besloten de jongeren na een gesprek met premier Rutte en klimaatminister Wiebes dinsdagavond. ‘Het was een mooi gesprek en alles maakte natuurlijk veel indruk’, vertelde bedenker Stijn een dag later in De Wereld Draait Door. 'Maar we hebben niet bereikt wat we wilden bereiken.'Volgens hen gaven Rutte en Wiebes vaak geen antwoord op de vragen en maakten ze zinnen niet af. Ze voelden zich daardoor niet erg serieus genomen.

Naar Den Haag

Daarom besloten de scholieren nog een klimaatmars te organiseren: op 14 maart op het Malieveld in Den Haag. Hoeveel kinderen en jongeren ze verwachten durven ze niet te zeggen, maar ze willen de tijd nemen om het allemaal heel goed te organiseren. Duidelijk is dat deze groep zich niet laat inpakken: ‘Wat we wilden bereiken is dat we vertrouwen krijgen in de politiek en dat hebben we nu zeker nog niet. Daarvoor moeten ze eerst actie ondernemen.’

Dansen en zingen

Op de eerste klimaatmars op 7 februari kwamen meer dan vijftienduizend jongeren naar Den Haag. Zij liepen door het centrum, langs het Binnenhof en protesteerden al dansend en zingend voor een beter klimaat.

Anderen lazen ook: Schreeuwen, dansen en zingen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook