ANP

Tweede serieuze storm van 2018 komt eraan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Zet je schrap. Het gaat donderdag weer flink waaien en stormen in ons land. Vooral in het westen laat de wind van zich horen: daar worden windstoten verwacht van wel 100 tot 120 kilometer per uur!

Volgens weerman Piet Paulusma is er kans op windkracht 12. Dan vraag je je misschien af hoe hard dat is? Nou, bij windkracht 9 kan de wind zo hard zijn dat antennes en dakpannen wegwaaien, takken breken en er vliegen alleen nog zwaluwen en eenden. Bij windkracht 10 hebben zelfs volwassen mensen moeite om te kunnen blijven staan en blijven de vogels aan de grond. 

Code rood

Het KNMI heeft code rood afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. In de rest van het land geldt code oranje, de piek wordt verwacht tussen 9:00 en 14:00 uur. Als je naar buiten gaat, dan moet je goed opletten. Paulusma vindt het wel spannend. Aan WNL vertelt hij: 'We moeten rekening houden met bomen op de weg, flinke stukken daken van huizen, omgewaaide reclameborden en omgevallen vrachtwagens.'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Woesj. Plafond school stort in door storm of Eerste storm van 2018 op komst.  

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

o o dat is vandaag niet leuk

wat erg dat het in ons land gebeurd

heftig, zal uitkijken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps