Tweedehands kleding

Tweedehands kleding steeds populairder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Lang had tweedehands kleding een stoffig imago. Maar die tijd is voorbij, blijkt uit een nieuw onderzoek.

De markt voor tweedehands kleding groeit sneller dan die van nieuwe kleding. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Dat komt omdat steeds meer jongeren niet meer mee willen doen aan 'fast fashion': wegwerpmode dus. Ze weten hoe slecht dat is voor het klimaat. Daarom kopen ze liever tweedehands.

Vervuiling en uitbuiting
Dat is mooi nieuws, want de kledingindustrie zorgt voor veel ellende. Het is de op één-na vervuilendste industrie ter wereld. Kleding is zo goedkoop omdat de makers in arme landen te hard moeten werken voor weinig geld. De kwaliteit van 'snelle mode' wordt daardoor ook steeds lager, waardoor het een soort wegwerpproduct is geworden.

Hergebruiken
Gelukkig kan je mooie kleding dus ook gewoon hergebruiken in plaats van telkens iets nieuws te kopen! Er zijn steeds meer opties. Shop bij 'vintage' (= tweedehands) winkeltjes of koop je tweedehands kleren online. Ook grote merken doe mee met de trend en verkopen online steeds vaker tweedehands kleding van eigen merk.

Anderen lazen ook: Waar komen onze kleren vandaan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook