Tweeling

Tweeling (11) met verschillende huidskleuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Ze zien er op het eerste gezicht misschien niet zo uit, maar deze meisjes zijn het toch echt: tweelingzusjes. 

Marcia en Millie (11 jaar) zijn een twee-eiige tweeling uit Birmingham in Engeland. Toen ze geboren werden zagen ze er hetzelfde uit, maar na tien maanden werd Millie donkerder.

Deze maand staat hun foto (zie bovenaan) in Engeland op de voorkant van het tijdschrift National Geographic.

Vader en moeder

Michael, de vader van de meisjes, heeft een donkere huidskleur en donkere ogen. Moeder Amanda heeft blond haar, een lichte huid en blauwe ogen. 'We hebben ons nooit druk gemaakt om deze verschillen, het enige belangrijke was wat we samen wilden doen', vertelt Amanda aan National Geographic.

Beste vriendinnen

Ook de tweeling heeft er geen last van dat ze er verschillend uitzien. 'Mensen denken vaak dat we beste vriendinnen zijn', vertelt Marcia. 'Als ze horen dat we een tweeling zijn, zijn ze soms geschokt, omdat de een zwart is en de ander wit.' 

Racisme

In de nieuwste National Geographic komt ook een onderzoeker aan het woord. Hij legt uit hoe het kan dat een tweeling verschillende huidskleuren heeft. In een ander artikel gaat het over waarom mensen zichzelf soms beter vinden dan iemand met een andere huidskleur.

Verschillen

Zelf hebben Marcia en Millie nooit iets van racisme gevoeld als mensen hun verschillende uiterlijk opmerkten, maar ze weten wel wat het is. 'Racisme is als iemand je beoordeelt op je kleur en niet op wie je bent', zegt Millie. En Marcia beschrijft het als 'iets negatiefs, omdat het een ander kwetst.'

Anderen lazen ook: Chenelva en Sheneeva (15) zijn een Siamese tweeling

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wil ook eens een tweelingzus hebben dat lijkt mij zoooooooooooooo luek!

wij hebben verschillende huidskleur

Ze heten geen michia en millie en ze praten engels dus dat ben jij niet

Dat is echt grappig! Ze lijken echt helemaal niet op elkaar. Zelfs de kleur van hun ogen is anders!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.