cyberpesten social media twitter pesten

Twitter wil pesters buiten de deur houden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marieke de Jong
Marieke
de Jong

Hoeveel kinderen die jij kent, worden weleens gepest via social media? Het komt helaas vaker voor dan je waarschijnlijk denkt. Twitter heeft daarom nieuwe manieren bedacht om pesten op social media te stoppen.

Het is op Twitter best makkelijk om een account onder een anonieme naam aan te maken. Veel heb je niet nodig: gebruik een e-mailadres, houd je schuil onder een nepnaam en het pesten kan beginnen. Ook de bazen van Twitter hebben dit in de gaten en willen hier iets tegen doen.

Moeilijk terugkomen

Twitter wil pesten onder meer aanpakken door het moeilijker maken om een nieuw account aan te maken als een gebruiker al eens eerder is geblokkeerd. Pesters kunnen daardoor moeilijker terugkomen onder een andere naam.

Tweets waarin mensen beledigd worden, komen voortaan op een minder opvallende plek te staan. Maar hoe Twitter dat allemaal precies wil gaan regelen? Daarover doet het bedrijf tegen techside Recode nog onduidelijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

er is een haataccount gemaakt over een meisje bij mij in de klas heel zielig. doe normaal heb je geen leven om iemand zo veel pijn te doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.