noodweer Japan

Tyfoon treft Tokio

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Loeiharde wind, overstromingen en knakkende bomen: de Japanse hoofdstad Tokio heeft vandaag een tyfoon op bezoek. Ze heet Mindulle en ze gedraagt zich heftig.

Tussen de wolkenkrabbers worden windsnelheden gemeten van 180 kilometer per uur. Het verkeer zit op veel plekken muurvast, omdat er bomen en dakpannen op de wegen en de rails liggen. Honderden vluchten zijn al geannuleerd.

Nattigheid
Ondertussen blijft het maar plenzen: zeker negen rivieren en kanalen in en om Tokio zijn buiten hun oevers getreden. Daardoor kunnen modderstromen en overstromingen ontstaan. Tienduizenden gezinnen moeten voor zekerheid hun huis uit.

Slachtoffers
Tot nu toe valt het aantal slachtoffers mee. Eén vrouw kwam om door de hoge golven. En 29 mensen raakten gewond. Maar Mindulle is voorlopig nog niet uitgeraasd: morgen wordt ze verwacht in het noorden van Japan.  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps