Ufo - Pixabay

Ufo's 'gespot' boven de VS: hoe zit dat in Nederland?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Een paar dagen geleden zagen Amerikanen twee witte vormen in de lucht. Ufo's, dachten ze. Mensen zeggen steeds vaker dat ze ufo's hebben gezien, ook in Nederland. 

Of de witte vormen die vorige week werden gespot echt ufo's waren? Dat denkt lang niet iedereen. In 2017 heeft president Trump van de Verenigde Staten een speciaal team opgericht. Sindsdien onderzoeken zij de meldingen over ufo's. 'We houden het in de gaten', zei Trump over de berichten van vorige week. Maar ook zei hij dat hij niet echt in ufo's gelooft. Op internet wordt druk gepraat over de 'ufo's' boven Kansas.

Steeds vaker

Een ufo is een voorwerp dat door de lucht vliegt en waarvan niemand precies weet wat het is. Sommige mensen denken dat het ruimteschepen zijn die bestuurd worden door buitenaardse wezens. Verhalen van mensen die ufo's zien komen vaak uit Amerika, maar er is ook een meldpunt in Nederland. De laatste jaren kwamen er steeds meer meldingen bij: van 546 in 2016 naar 923 in 2018.

Wat dan wel?

Als mensen zo'n ufo-melding doen, geloven ze heus niet altijd dat het om een ufo gaat. Veel mensen zijn gewoon nieuwsgierig naar wat er dan wél in de lucht hangt. Vaak gaat het om een vliegtuig, een ster, een planeet of een satelliet. Denk je ook eens een ufo te zien? Maak dan een video, zeggen de onderzoekers van het meldpunt. Daar kunnen ze meer mee dan met een foto.

Anderen lazen ook: Is dit het vliegtuig van de toekomst?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel cool hoor, ufo's. Alleen wat stom is is dat ze meestal niet echt zijn. Zo is het wel wat minder, al die meldingen over ufo's. Want als ze nep zijn heb je er toch niks aan ? Vraagtzichaf

Ik denk dat het nep is?

Het is echt heb het binnen 10 meter over me heen gehad in nederland gewoon niet eens afgelegen gewoon in de stad.. er zijn ook leger materiaal maar de echte lichtballen ufos zijn er gewoon en iknheb ze gezien en gefilmd. Maar hoe je het ook filmt mensen geloven het niet snel wat via internet kan je alles vewerken dua echt bewijs op interbet bestaat nii eens meer en op nieuws ook nii met nepnieuws. Dusja wat is bewijs vraag ik me af

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps