Foto: Ravensbeard Wildlife Center

Uil reist mee met kerstboom naar New York

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Elk jaar staat er een grote kerstboom midden in de Amerikaanse stad New York. Dit jaar zat daar een kerstcadeautje in de takken verstopt: een kleine zaaguil.

De enorme spar arriveerde deze week op het plein bij Rockefeller Center. De boom kwam van een plek 270 kilometer verderop. Tijdens het optuigen, piepte er ineens een uil tussen de takken uit. Het beestje had de hele reis in de boom verstopt  gezeten en al die tijd waarschijnlijk niets gegeten.

Kleine zaaguil

De chauffeur van de boom nam het beestje mee naar huis en belde de dierenopvang Ravensbeard Wildlife Center. Daar keken ze gek op, toen hij vertelde dat hij een baby-uil had gevonden. Die worden namelijk alleen in het voorjaar geboren. Maar het bleek om een zaaguil te gaan. De kleinste uilen die in Noord-Amerika voorkomen: ze zijn maar twintig centimeter groot. De uil - die de toepasselijke naam Rockefeller kreeg - heeft goed te eten gekregen en is onderzocht. Binnenkort wordt-ie weer vrijgelaten in het wild. 

Het Rockefellerplein: 

Foto: AFP

Anderen lazen ook: Nieuwe apensoort ontdekt in Azië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook